Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse av nettstedet. Les mer om informasjonskapsler på roswi.no.

Hopp til innholdet

Slik får du en vellykket piknik ute i det fri

Bruker du å planlegge pikniken lenge i forveien, eller foretrekker du å være 100 % spontan og hive deg avgårde når inspirasjonen kommer over deg? Uansett hvilken piknik-type du er, vil du finne nyttig informasjon i artikkelen vår for en vellykket piknik.

Vær, omgivelser og komfort

Værmeldinger er vel og bra, men det er lett å stole for mye på dem i håp om å få det perfekte piknik-været. Pass på at du følger med på værprognosen kontinuerlig hvis du planlegger lenge i forveien, siden den raskt kan forandre seg. Selv om du begir deg ut på en spontan piknik, kan det være lurt å ta med regnbeskyttelse som en tarp i tilfelle regnet kommer brått på.

Og om du tar med deg noe å sitte på, bør det være noe som tåler å bli vått. Det kan kanskje være lurt å bruke en hengekøye (siden den ikke ligger rett på bakken, som lett kan bli våt). Da kan du dessuten bare sette presenningen over hengekøyen hvis det ser ut til å bli regn.
En campingstol kan også være god å sitte på. Lounger SL fra ENO er utrolig komfortabel, står stødig og har dessuten en holder for drikke/termos på siden. Også denne kan du naturligvis kombinere med en tarp for å holde regnet unna.

Maten og pakkingen

Når det gjelder piknikmaten er det bare fantasien som setter grenser! Hva det blir å spise, avhenger naturligvis av om du har planlagt lenge i forveien eller bare lager et måltid av det du finner i kjøleskapet og matboden. Pass på at du får med deg pålitelige matbokser som ikke lekker i sekken, og de skal helst være snille mot mennesker og miljøet også. ECOlunchbox har mange miljøvennlige matbokser i ulike størrelser og utførelser. Blue Water Bento collection består av et antall lekkasjesikre matbokser i rustfritt stål med silikonlokk og et spesielt mønster på lokket som symboliserer at de er snille med havene våre. Matboksene fra ECOlunchbox er naturligvis giftfrie.

Her er noen tips til flere skikkelig gode matbokser:

  • Three in one: Tre matbokser i «etasjer» som skiller matvarene fra hverandre på en effektiv måte. Hele matboksen er laget av rustfritt stål og passer også utmerket til å varme mat på stormkjøkken.
  • 3-in-1-splash box: Tre lekkasjesikre matbokser med silikonlokk. To store rom til matretter og et mindre rom til snacks, saus eller noe annet.


Bestikk er nødvendig for å slippe mat på hendene. Hvorfor ikke satse på en skikkelig spork som tåler juling? Humangears spork GoBites Uno er spesielt utviklet for å være ekstra slitesterk. Kombiner gjerne flere sporker i mange herlige farger til piknik-settet! Hvis du foretrekker 100 % rustfritt, har ECOlunchbox en mindre spork som er lett å pakke med. Kupilkas praktiske og robuste cutlery er laget av 50 % trefiber og 50% plast, og består av kniv, gaffel, spiseskje og teskje. Match gjerne med en flott tallerken fra Kupilka, for eksempel Kupilka 44, for å få en herlig følelse av å være nærmere naturen.

Vannflaske med drikke er også noe du naturligvis trenger å ta med deg. Ta med en skikkelig vannflaske som har plass til mye drikke, og gjerne med en stor åpning slik at du kan putte noen isbiter oppi hvis det er varmt.

Når du har valgt maten og utstyret til pikniken, gjelder det å pakke smart. Velg en romslig tursekk å pakke i om du har tenkt å gå et stykke for å komme til piknikområdet.

Da gjenstår det bare å velge et tidspunkt for pikniken, så er du på vei. Vi ønsker deg en god vår og sommer med mange fine og vellykkede piknikturer!

Produktet er lagt i handlevognen